HAMOR Soft

HAMOR Soft

Programe de contabilitate şi management

HAMOR Soft kft.

Cégünk 1990-ben alakult Sepsiszentgyörgyön (Románia, Kovászna megye). Terjesztőinkkel együtt több, mint 30 szakember áll a felhasználók rendelkezésére. Munkatársaink általában számítástechnikai szakemberek, könyvszakértők vagy mérlegképes könyvelők. Néhányan magyarországi mérlegképes könyvelői képesítéssel is rendelkeznek.

Tevékenységi területek:
 • könyvelési és ügyviteli szoftverek fejlesztése kis- és közepes méretű vállalatok számára
 • szoftver-szervíz, szoftverszervezési és ügyviteli tanácsadás
 • magyar nyelvű, esetenként magyar rendszer szerinti jelentések készítése román-magyar vegyes vállalatok vagy magyarországi leányvállalatok számára.

Képviseletek:

Termékeinket kiterjedt - mintegy 20 cégből álló - terjesztői hálózat segítségével értékesítjük. Ügyfeleink száma meghaladja a kétezret, Románia szinte egész területén, főként Erdélyben. Állandó képviseletünk van a következő városokban: Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Barót, Brassó, Kolozsvár, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely, Bukarest.

A szoftverek jellemzői:

 • általános ügyviteli programokat készítünk, melyek csaknem minden típusú vállalatnál alkalmazhatóak. Elsősorban kis-és középvállalkozások igényeit igyekszünk kielégíteni.
 • követjük a romániai törvénykezés módosulásait, programjainkat folyamatosan frissítjük
 • az alapprogramokat a felhasználó igényeihez lehet alakítani
 • a programok egyedi alkalmazásként, vagy pedig rendszerbe kapcsolva, illetve számítógép-hálózatban is működnek, így egy teljes rendszert fokozatosan is ki lehet építeni, kisebb modulok összekötésével. Windows és Linux operációs rendszerekre telepíthetőek.
 • a könyvelési tételeket többféle részletezésben lehet generálni (pld. költséghely szerint is);
 • az adatok Excelbe exportálhatók
 • a szoftverek mellé részletes elektronikus dokumentáció érhető el román nyelven

Fő termékeinkről:

 • hCONT - általános számvitel. A bizonylatok kontírozásától kezdve a nyersmérlegig (főkönyvi kivonat) dolgozza fel az adatokat. Párhuzamosan az értéknyilvántartással devizás vagy mennyiségi nyilvántartás is végezhető. Részletes bontású analitika kidolgozására is alkalmas. Elkészíthetők a romániai könyvelésben kötelező, sajátos "carte-mare" típusú listák. Használhatja bármilyen profilú cég, alapítvány, illetve könyvelőcég vagy egyéni könyvelő, akár több vállalkozás könyvelésére is. Kis cégek esetében megoldhatja az egész számvitelt, nagyobb vállalkozásoknál más programokkal rendszerbe kötve működik optimálisan, ily módon a már más szoftvereinkben rögzített események elszámolása egyszerűen beimportálható. A hCONT-tal hierarchikus könyvelési adatbázisok is kezelhetők. Például telephelyek, alvállalatok könyvelése importálható a fővállalat könyvelésébe. A hCONT akár magyar számlatükörrel is használható.
 • hBILANT - éves beszámoló, társasági adó-számítás, költségvetési tervezet, egyéb különféle kimutatások készíthetők vele a könyvelési program adatainak feldolgozásával. Magyar rendszerű mérleget, eredménykimutatást is lehet összeállítani a román számvitel adataiból, a felhasználó igényei szerint.
 • hMARFA - komplex szoftver, mely megoldja a készletek mozgásával, a kereskedelmi partnerekkel és a pénzforgalommal kapcsolatos nyilvántartást a romániai törvények szellemében. Felhasználható: számla, kísérőlevél kiállítására, anyag- és áruvásárlások, legyártott termékek stb. bevételezésére különféle raktárakba, mennyiségi és értékbeni készletnyilvántartásra, raktárak közti mozgások követésére, leltári kimutatások készítésére. Segítségével elkészíthető az áfa-nyilvántartás, illetve a 300, 390 és 394 jelzésű bevallások. Alkalmas továbbá a banki pénzügyi műveletek követésére, valamint pénztárkönyv készítésére. Követni lehet a fizetési határidők betartását ügyfelenként. A rögzített gazdasági események automatikusan könyvelhetők. Alkalmas a devizaárfolyamok nyilvántartására és az árfolyam-különbözetek kezelésére. Kapcsolható vonalkód-olvasóval, kasszagéppel. Palmtop- rendszerhez is lehet kötni, így megoldható a terepen történő számlázás, illetve rendelés-felvétel.
 • hSALAR - alkalmazottak nyilvántartása, illetve bérszámítás. Az alkalmazottak személyi adatai, a személyi jövedelemadó kiszámításához szükséges kedvezmények személyenként bevihetőek. Különösen alkalmas a gyakori törvénymódosulások követésére. Vállalatok egyedi igényeihez, sajátos bérszámítási módszereihez alakítható. Kapcsolható termelési rendszerekkel a teljesítményarányos bérszámításhoz szükséges adatok átvételére. Kiszámítja a táppénzt, adót, egyáb járulékokat, stb. Biztosítja a bérjárulékokkal kapcsolatos összes jelentések automatikus kitöltését. Megoldható a bankkártyára utaláshoz szükséges kimutatás, az élelmiszerjegyek nyilvántartása. A hSALAR-ban elkészíthetők a 100 és 112 jelzésű adóbevallás.
 • hIMOB - tárgyi eszközök, immateriális javak analitikus nyilvántartására, amortizációjuk kiszámítására időszakos újraértékelésekre lehet használni. Külön kiszámítható a könyvelési, illetve az adózási szabályoknak megfelelő értékcsökkenés, a vásárláskor levont áfa nyilvántartására is szolgál.
 • hPROD - kis termelővállalkozások esetén kiszámítható vele az anyagszükséglet, illetve anyagfogyasztás a beírt receptek alapján.

A HAMOR Soft programok kapcsolhatók más cégek programjaival is

Magyar nyelvű linkek és információk:

Kapcsolódások:

A HAMOR Soft név és a fő programnevek az Országos Találmányi- és Védjegyhivatalnál bejegyzett kereskedelmi védjegyek. (www.osim.ro). Szoftvereink szerepelnek a Számítógépes Programok Jegyzékében a Román Szerzőjog-védelmi Hivatalnál (www.orda.ro).

Cégünk a Kovászna megyei Kereskedelmi-és Iparkamara tagja. Többször helyezést ért el a cégek megyei toplistájában. Tagja vagyunk a 2013-ban alakult IT&C szekciónak.

1998 óta a cég az Országos Informatikai és Szolgáltató Egyesület tagja. (www.anis.ro).

2013-tól cégünk tagja a Csíki Vállakozók Egyesületének (www.csve.ro). Ezen belül tagja az IT Plus Klaszternek (www.csve.ro/ITPlus).